KEBO Locatie Broek in Waterland

Exploitatie overeenkomst KEBO-locatie

Exploitatie overeenkomst KEBO-locatie

De exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van Eilandweg 23 – 25 in Broek in Waterland (ook wel bekend als KEBO-locatie) is op donderdag 20 januari jl. ondertekend door Theo van Eijk Wethouder Ruimtelijke Ordening bij gemeente Waterland en Camiel Honselaar directeur HSB Ontwikkeling BV uit Volendam.

 

Gemeente Waterland heeft in 2018 in het bestemmingsplan opgenomen dat op het bedrijventerrein Hellingweg, binnen voorwaarden, woningbouw is toegestaan. Het uitgangspunt van de ontwikkeling in het exploitatiegebied is om 24 eenheden te realiseren waaronder 8 appartementen in de sociale categorie en 13 koopwoningen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om drie ruimtes in te zetten als commerciële ruimte.

 

Wethouder Theo van Eijk: “Wij zijn enorm blij dat HSB op deze locatie 21 woningen gaat realiseren. Hiermee geven wij invulling aan de grote behoefte aan nieuwbouwwoningen, ook in Broek in Waterland”.

Voormalige en huidige bestemming locatie
HSB heeft de locatie eind 2020 verworven en in eigendom gekregen. In het verre verleden was er een bedrijf gevestigd dat tourbussen exploiteerde. Later werd de KEBO meubelwinkel hier gevestigd. Het pand wordt momenteel gebruikt door de materieeldienst van HSB. Tevens heeft HSB haar eigen metselschool hier gevestigd, dit om het nijpende tekort aan vakpersoneel terug te dringen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info